Vink zesde Ajacied in jaar naar Italië

GENUA, 28 JUNI. Voetballer Marciano Vink is door zijn transfer naar Genua de zesde Ajacied die in ruim een jaar tijd naar Italië vertrekt.

Hij kwam een contract voor drie jaar overeen. Ajax deed Vink laatst een aanbieding, omdat zijn verbintenis in Amsterdam ten einde liep. “Daaruit bleek niet dat Ajax me graag wilde houden”, aldus Vink. “Okay, ik speel geen Europees voetbal, maar wel in de Serie A, de beste competitie ter wereld.” John van 't Schip is zijn ploeggenoot bij Genua dat in het onderste deel van de ranglijst eindigde. De club heeft zich ook versterkt met doelman Betti van Fiorentina, Nappi van Udinese en de Roemeen Petrescu. Genua heeft nu zes buitenlanders onder contract staan. Vink kostte ongeveer zes miljoen gulden. Ajax hoopt aanvaller Peter Dubovsky te kunnen contracteren. De 21-jarige speler van het Slowaakse Slovan Bratislava laat de Amsterdamse club donderdag weten of hij met een transfer instemt. Zijn zaakwaarnemer, ex-international Ondrus acht de kans groot dat Dubovsky naar Ajax komt.