Nieuwe prijs voor festival theaterschool

AMSTERDAM, 28 JUNI. Tijdens de slotmanifestatie van het Internationaal Theaterschool Festival in Amsterdam is zaterdag voor de eerste keer The Philip Morris Scholarship (ƒ10.000) uitgereikt aan de Belg Tom van Dijck. De studiebeurs wordt voortaan jaarlijks in wisselende kunstdisciplines toegekend aan de veelbelovendste student(e) van het festival.

Van Dijck volgt een toneelopleiding aan het Vlaams Conservatorium van Dora van der Groen. De jury - bestaande uit de theaterprogrammeur Jeanette Smit, de journalist Felix Wilbrink en de acteur Geert Lageveen - prijst Van Dijcks vertolking van Polonius, in een bewerking van Hamlet, als “een doordachte, kwetsbare en erg geestige persoonlijke creatie, gebracht met een groot gevoel van timing”.

Naast het geldbedrag en een oorkonde ontvangt de laureaat tevens een bronzen beeldje van Marieke de Weijer, winnares van een voor deze gelegenheid uitgeschreven wedstrijd onder de studenten van de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam.