Koersen Hongkong hoger op hervatting dialoog met China

De aandelenkoersen op de effectenbeurs van Hongkong veerden vandaag gemiddeld met bijna twee procent op nadat bekend werd dat de besprekingen tussen Hongkong en China over de aanleg van het op 10,6 miljard Amerikaanse dollars begrootte nieuwe vliegveld woensdag zullen worden hervat.

De Chinese autoriteiten braken de besprekingen over het Chek Lap Kok vliegveld-project af en blokkeerden daarmee de voortgang om hierover tot een akkoord te komen, nadat ruim een jaar geleden gouverneur Patten een aantal - naar Chinese ogen te vergaande - besluiten tot meer politieke vrijheid in de Kroonkolonie had genomen. Na 1997 zal Hongkong weer onder Chinees bestuur komen.

Het Hang Seng koersgemiddelde steeg vandaag met 134,02 punten tot 7.148,10. De belangstelling van beleggers ging vooral uit naar bankaandelen en onroerend goedmaatschappijen.