John den Braber is Nederlands wielerkampioen bij ...

John den Braber is Nederlands wielerkampioen bij de amateurs geworden.

Hij had zijn hele seizoen gericht op de titelstrijd in Meerssen. Hij versloeg in de sprint van de kopgroep Anthony Theus en titelverdediger Rob Compas. Bij de vrouwen was Leontien van Moorsel oppermachtig. Haar voorsprong op de nummer twee (Overgaag) en drie (Vink) bedroeg bijna twee minuten. Veertien Nederlanders zijn zeker van een startbewijs voor de Tour de France, die zaterdag in Le Puy du Fou begint. Verleden jaar namen nog zeventien Nederlanders deel. Vier jaar geleden stond een record aantal deelnemers van dertig aan de start. De afvaardiging is verdeeld over zeven ploegen. TVM: Den Bakker, Nelissen, Talen en De Vries; WordPerfect: Maassen, Mulders en Nijdam, Festina: Rooks, Jacobs en Van Poppel, Novémail: Bouwmans, ONCE: Breukink, Amaya: Cordes, ZG-B: Van den Akker.