Illegaal pleegt zelfmoord in cel

AMSTERDAM, 28 JUNI. Een illegaal in Nederland verblijvende Marokkaan heeft zaterdagmiddag in het huis van bewaring De Vecht in Nieuwersluis zelfmoord gepleegd.

Met behulp van een laken maakte de 24-jarige man in zijn cel een einde aan zijn leven. De Marokkaan wachtte sinds 10 juni in het huis van bewaring op zijn uitzetting naar Marokko. Vier dagen eerder was hij door de vreemdelingenpolitie aangehouden in Amsterdam, waar een deel van zijn familie woont. De politie weigert elk commentaar op deze zaak. De directie van De Vecht weigert toelichting op vragen over de lichamelijke en geestelijke toestand van de man voordat hij zelfmoord pleegde. Volgens directielid P. Verbrugge heeft de jonge Marokkaan voor zijn daad “geen enkel signaal afgegeven”. De rijksrecherche heeft een onderzoek naar de zelfmoord ingesteld.