Agassi verzwijgt extra trainingen

LONDEN, 28 JUNI. Andre Agassi heeft geen twee maanden op non-actief gestaan als gevolg van een polsblessure, maar heeft getraind dat de stukken er vanaf vlogen. Alleen de forehand heeft hij lange tijd niet kunnen slaan. Dat meldt The Sunday Times op gezag van de Roemeense tenniscoach Ion Tiriac, die de informatie heeft van Agassi's vertrouwensman en coach Nick Bollettieri. Titelverdediger Agassi speelt vandaag op centre court de vierde ronde op Wimbledon tegen de Nederlander Richard Krajicek.

Sinds zijn komst naar Wimbledon, met als voorbereiding slechts één in het Duitse Halle gespeelde wedstrijd na zijn - volgens officiële lezing - gedwongen afwezigheid vanaf 9 april, is er gespeculeerd over de vraag of hij inderdaad volledig ongeoefend zijn titel kwam verdedigen. De 23-jarige ster heeft zelf altijd volgehouden dat hij al die tijd geen racket heeft aangeraakt. De twijfel groeide toen Agassi zich bediende van een nieuwe opslag, een halve swing, en daarmee zo succesvol was dat hij in een partij meer aces sloeg dan vorig jaar in een heel toernooi. Een slagwijziging krijg je niet in een week onder de knie, beweerden critici al voegde een vroegere dubbelspelpartner van hem eraan toe dat de Las Vegas Kid in veertig minuten aan- leert waar een ander drie uur over doet. Agassi kwam zonder al te veel moeite drie ronden verder en heeft steeds gezegd dat het een voordeel voor hem is wanneer er een week op de grasbanen is gespeeld en deze steeds harder worden, zeker nu het een week niet heeft geregend.

Zaterdag raakte Wimbledon in het mannenenkelspel twee geplaatste spelers kwijt. Goran Ivanisevic, die donderdag al wankelde tegen de Engelsman Chris Bailey, stuitte op het taaie verzet van de Amerikaan Todd Martin: 2-6, 7-6, 6-7, 7-5, 6-0. De altijd emotionele Kroaat kreeg in de derde game een strafpunt voor het smijten met zijn racket, waarvoor hij ook een geldboete opliep. Die werd nog verhoogd toen de finalist van vorig jaar die nu als vijfde was geplaatst wegbleef bij de persconferentie. Ook Michael Chang, als elfde geplaatst, overleefde de derde ronde niet als leverde hij een indrukwekkend gevecht met David Wheaton: 6-4, 6-4, 5-7, 4-6, 6-4.

Miriam Oremans bereikte de vierde ronde door een overwinning op de Italiaanse Pizzichinni. Hoewel de cijfers 6-1 en 6-4 anders doen vermoeden was het een moeizame partij. “Ik was te zenuwachtig”, moest de Nederlandse toegeven.