Prof Woof comfortabel op kop

BOSCH EN DUIN, 26 JUNI. Ondanks een gekraakte stijve nek heeft John Woof met comfortabele voorsprong de leiding te nemen in het Nationaal Open.

De Engelse professional uit Rijswijk ging gisteren in Bosch en Duin met een ronde van 70 slagen de amateur Michael Vogel voorbij. Vogel had problemen met zijn putter. Daardoor liet hij een aantal birdies liggen. Op de tweede plaats in het tussenklassement kreeg Vogel gezelschap van Ruud Bos. Beiden beginnen de laatste dag met drie slagen achterstand op Woof, die zich gisteravond opnieuw bij zijn fysiotherapeute meldde voor een speciale nekmassage.

Titelverdediger Constant Smits van Waesberghe, die woensdag in de openingsronde het baanrecord van 65 slagen evenaarde, viel naar een kansloze positie terug. De Brabantse golfer speelde gisteren opnieuw een povere ronde: 76. De beste dagscores waren vrijdag van Woof, Rolf Muntz en Mark Metgod, allen met 70.