KABELJAUW OP Z'N INDISCH

Bij dit recept wordt de vis niet de in olie gebakken maar in de oven gaar gestoofd. Nodig voor 4 personen:

800 gram kabeljauwfilet

voor de saus:

2 uien

2 tenen knoflook

1 theelepel versgeraspte gember

3 theelepels sambal trassi

1 rode lombok (zonder pitjes)

1 laurierblad

3 eetlepels tamarinde (uit een fles of potje)

ketjap manis

olie

Wrijf de vis in met tamarinde.

Fruit de gesnipperde ui samen met de knoflook en de gember in een beetje olie. Voeg dan de sambal, de klein gesneden lombok, het laurierblad en wat water toe. Laat dit op een zacht vuur sudderen. Voeg tenslotte een scheut ketjap toe.

Let de kabeljauw in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal en giet de saus over de vis. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een oven van circa 180 graden Celsius.

    • Anne Scheepmaker