Gelderse Papiergroep ziet af van Intermills

De Gelderse Papiergroep ziet af van de overneming van een van de twee fabrieken van het failliete Belgische papierbedrijf Intermills in Malmédy.

Het bedrijf heeft de curatoren laten weten de onderhandelingen, die al in een vergevorderd stadium waren, te staken. De Gelderse Papiergroep had wel oren naar de aankoop van de Steinbach-onderneming, die onder curatele verder draait met 330 werknemers. Er zouden ongeveer 200 werknemers kunnen blijven. Volgens het bedrijf wordt de papierindustrie echter geconfronteerd met een overcapaciteit waardoor beide afdelingen van Steinbach in de huidige marktomstandigheden niet rendabel geëxploiteerd kunnen worden.

Enerzijds gaat het om de afdeling etiketten, die nagenoeg op maximumcapaciteit draait en produkten “met weinig toegevoegde waarde” voortbrengt. Anderzijds is er door de bijzonder grote concurrentie geen echte ontwikkeling meer mogelijk in de afdeling speciale papieren, aldus een woordvoerder van de papiergroep.