Busongeluk bij Luik: 2 doden, 18 gewonden

LUIK, 26 JUNI. Twee passagiers van een Nederlandse touringcar zijn gisteren bij een ongeluk op de snelweg tussen Maastricht en Luik om het leven gekomen. Er vielen achttien gewonden, van wie er twaalf in een ziekenhuis bij Luik zijn ondergebracht. Deze groep heeft voor het merendeel verwondingen aan heupen, borst of wervels.

De bus was samen met een andere bus op weg naar Rimini in Italië. Bij het verkeersknooppunt Wandres bij Luik kwam een personenauto, die met hoge snelheid invoegde, in aanraking met een voor de bus rijdende tankwagen. Volgens de Belgische politie zou de tankwagen op het punt hebben gestaan een andere bus in te halen en niet op de personenauto hebben gelet. De personenauto tolde over de weg, raakte de vangrail en kwam dwars op de weg te staan. De Nederlandse bus schampte langs de tankwagen, raakte in de greppel en kantelde.

In de bus zaten 48 passagiers, volgens een woordvoerder van de ANWB voor het merendeel ouderen. De slachtoffers zijn twee vrouwen van 77 en 84 jaar. De chauffeurs van de bus en de tankauto bleven ongedeerd, de bestuurder van de personenauto liep lichte verwondingen op. Inzittenden die niet voor hulp naar een ziekenhuis moesten, zijn tijdelijk opgevangen in een schoolgebouw in het Belgische plaatsje Herstal. Van de inzittenden keerden er gisteravond 24 met taxi's en een bus terug naar Eindhoven. Zes anderen moesten per ambulance worden vervoerd. Vier passagiers besloten hun reis naar Rimini voort te zetten in de tweede bus.