BOSNIË

In het hoofdartikel in NRC Handelsblad van 22 juni over de conferentie van de EG-leden in Kopenhagen wordt feitelijk gepleit voor berusting in het plan van de Bosnische Serviërs en Kroaten voor een driedeling van Bosnië.

Het plan zou "instemming' vinden bij een deel van de delegatie van Bosnische moslims. De gebezigde term lijkt mij misplaatst. Zij, de "Realpolitiker' van deze delegatie, leggen zich naar mijn indruk er slechts tandenknarsend bij neer. Alleen Izetbegovic en nog een gedelegeerde houden hun rug recht.

Het artikel van François Heisbourg en Pierre Lellouche op dezelfde pagina, waar ik het van harte mee eens ben, toont overtuigend aan waartoe berusting in een op moord, verkrachting en "etnische zuivering' gebaseerde ontwikkeling dreigt te leiden. "Jeder Konsequenz führt zum Teufel', à fortiori wanneer het om Realpolitik van een dergelijk allooi gaat.

    • J.J. Lind