Wolters Kluwer expansie in Spanje

Het uitgeversconcern Wolters Kluwer heeft het Spaanse bedrijf Distribuciones de La Ley geheel overgenomen van de investeringsmaatschappij Warburg Pincus.

Niet bekend

Distribuciones de La Ley, die vorig jaar een omzet van ruim twee miljard peseta (29 miljoen gulden) haalde, richt zich vooral op wetgeving, jurisprudentie en commentaren. Een van de activiteiten is het dagblad La Ley Jurisprudencia en de daaraan gekoppelde cd-rom-produkten. Wolters Kluwer was zelf al begonnen met het uitgeven van cd-rom maar op een veel beperkter schaal, aldus een woordvoerster. Distribuciones de La Ley heeft 190 mensen in dienst, van wie er 75 tijdelijke krachten zijn.

Wolters Kluwer is in Spanje al actief op het terrein van het juridisch en fiscaal uitgeven met Editorial CISS in Valencia, Editorial Praxis in Barcelona en Editorial Castro alsmede Actualidad in Madrid.

Wolters KLuwer heeft totaal circa 8000 mensen in dienst en had vorig jaar een omzet van ongeveer 2,5 miljard gulden.