Stagnerende markt doet KKC das om

MAASSLUIS, 25 JUNI. Het pijpbekledingsbedrijf Key & Kramer Coatings (KKC) in Maassluis staakt zijn activiteiten. Daardoor komen zestig werknemers op straat te staan. Dit heeft een woordvoerder van Esha Holding, samen met bouwconcern HBG eigenaar van het bedrijf, gisteren meegedeeld.

Door stagnatie op de markt is de omzet bij KKC sterk verminderd. In 1991 werd nog quitte gespeeld, het afgelopen jaar is met verlies afgesloten. Verbetering van het resultaat in de toekomst wordt uitgesloten geacht.

KKC is een dochter van Key & Kramer, tot 1990 onderdeel van Cindu Key & Kramer. In juli van dat jaar werd Key & Kramer verkocht aan Esha in Groningen, beheerder van een groep bedrijven die actief zijn op het gebied van de wegenbouw. Toen werd ook al besloten dat HBG een belang van 50 procent zou nemen in dochteronderneming KKC.

Onder Key & Kramer hangen nog enkele dochters die actief zijn op het gebied van dakbekking. Volgens een woordvoerder ontwikkelen deze dochters zich bevredigend. Moederbedrijf Key & Kramer heeft vorig jaar winst geboekt.

De industriebonden van FNV en CNV zijn geschokt over de sluiting van Key & Kramer Coatings. Zij verwachten dat eigenaars Esha Holding en HBG de sociale gevolgen opvangen, aldus bestuurder C. Verhappen van de Industriebond FNV.

Samen met de ondernemingsraad hebben de bonden een bureau ingehuurd dat een oordeel moet vellen over de noodzaak van de sluiting. Het moet tevens bekijken of er nog mogelijkheden zijn voor het pijpbekledingsbedrijf. “Maar zoals de zaken er nu voorstaan, vrees ik het allerergste”, aldus Verhappen.