SPINAZIESALADE MET PIJNBOOMPITTENDRESSING

Het roosteren van pijnboompitten in de magnetron is heel makkelijk. Voor het beste resultaat moeten de pitten wel in een kleine kom en niet in een brede, ondiepe schaal. De pitten roosteren elkaar zo als het ware en worden sneller bruin.

Voor 4 tot 6 personen:

500 gram verse jonge spinazie

50 gram pijnboompitten

1 eetepel verse dragonblaadjes, of 1 theelepel gedroogde dragon

geraspte schil van 1/2 citroen

snufje versgeraspte nootmuskaat

5 tot 6 eetlepels koudgeperste olijfolie

2 eetlepels witte wijnazijn

zout en versgemalen peper

versgerapte nootmuskaat ter garnering

Was de spinazie twee of drie keer tot hij volledig zandvrij is. Snijd de steeltjes bij en slinger de blaadjes droog in een slacentrifuge. Doe de spinazie in een ondiepe slakom. Doe de pijnboompitten in een kleine glazen kom en zet die circa 3 minuten in de magnetron op 100 %, waarbij u één keer omschept. Doe de pijnboompitten in een blender, keukenmachine of vijzel en voeg de dragon, geraspte citroenschil, geraspte nootmuskaat, olie, azijn en wat zout en peper toe. Draai of stamp de ingrediënten tot alles goed gemengd is. Besprenkel de spinazie met de dressing en garneer met wat geraspte nootmuskaat.

Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean