Geen Tour voor Gert-Jan Theunisse

ROTTERDAM, 25 JUNI. Volgens assistent-ploegleider Walter Verlee van TVM zal Gert-Jan Theunisse niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk, die volgende week zaterdag begint.

De Brabantse klimmer is onvoldoende hersteld van een operatie aan zijn zitvlak - de artsen verwijderden een cyste - om de Tour aan te kunnen. Theunisse is deze week teruggekeerd van een trainingsstage op Alpe d'Huez, waar hij met een aangepast zadel aan zijn conditie werkte.

De deelneming van drievoudig winnaar Greg LeMond aan de Tour is uiterst onzeker. De Amerikaan, voor wie de Giro al een lijdensweg was, gaf woensdag op in de Route du Sud. De kopman van Gan moest lossen op de Gan, een onbetekenend colletje. Ploegmakker Boyer zei na afloop dat hij LeMond nog nooit zo wanhopig had gezien. Ploegleider Legeay beslist maandag over de deelname van zijn topper.