Distributiecentrum Sony van de baan

Het Japanse elektronicaconcern Sony ziet af van de bouw van een internationaal distributiecentrum in Tiel. Dit heeft directeur R. Vercammen van Sony Majestics Europe meegedeeld. Hiermee is een beoogde investering van 50 à 60 miljoen gulden van de baan.

Het instorten van de markt voor consumentenelektronica is de reden voor het afblazen van de bouw. Sony kocht twee jaar geleden tien hectare grond van de gemeente Tiel. Volgens het contract moest binnen twee jaar met de bouw van het distributiecentrum zijn begonnen. Die termijn is deze maand verstreken.

Sony acht de financiële risico's van de nieuwbouw te groot en handhaaft nu de vier kleinere distributiecentra in Vianen (twee vestigingen), Tilburg en Tiel. Het nieuwe distributiecentrum in Tiel had op termijn aan maximaal 150 mensen werk kunnen bieden.