'Versterkingen Irak naar grens met Iran'

WASHINGTON, 24 JUNI. Irak heeft versterkingen gestuurd naar de grens met Iran en zijn luchtverdediging in verhoogde staat van paraatheid gebracht, zo meldt de Amerikaanse krant de New York Times.

Volgens functionarissen van Amerikaanse inlichtingendiensten die door de krant worden aangehaald, hebben de maatregelen vermoedelijk eerder te maken met angst voor een nieuwe Iraanse aanval dan met plannen voor een eigen offensieve actie. De Iraanse luchtmacht heeft vorige maand bases van de Iraanse verzetsorganisatie Mujahedeen-Khalq op Iraaks grondgebied gebombardeerd. Iraanse beschietingen op posities van Iraans-Koerdische groepen in Irak zijn sinds enkele maanden aan de orde van de dag. De regering in Teheran beschuldigt Bagdad van medeplichtigheid aan vanaf Iraaks grondgebied gelanceerde guerrilla-activiteiten op Iraanse bodem. (Reuter)