Rechter verdaagt proces verdachten moord op Hani

JOHANNESBURG, 24 JUNI. Het proces tegen de drie mensen die ervan worden verdacht op 10 april de leider van de Zuidafrikaanse Communistische Partij, Chris Hani, te hebben vermoord, is gisteren op de openingsdag verdaagd naar 4 oktober.

Peet Coetzee, de advocaat van de hoofdverdachte, de Poolse immigrant Janusz Walus, vroeg de rechter van het Rand Hooggerechtshof in Johannesburg om uitstel van het proces. De advocaat van de andere twee verdachten, het echtpaar Derby-Lewis, sloot zich daarbij aan. De verdediging zei onvoldoende tijd te hebben gehad om de zaak voor te bereiden. De openbare aanklager, Klaus von Lieres, bestreed dit en zei dat uit “het oogpunt van nationaal belang” het proces zo spoedig mogelijk zou moeten beginnen. Maar de rechter ging desondanks op het verzoek tot uitstel in. De drie verdachten blijven in voorlopige hechtenis. (AP, Reuter)