"Koerden houden huis bij Focus'

MÜNCHEN, 23 JUNI. Vier mannen hebben gisteren met hamers en bijlen voor honderdduizenden Duitse mark vernielingen aangericht in het gebouw van het Duitse weekblad Focus in München.

Volgens Focus-zegslieden waren de daders Koerden die in woede waren ontstoken door een op 14 juni in het blad afgedrukt vraaggesprek met Abdullah Öcalan, de leider van de extreem-linkse Koerdische Arbeiderspartij (PKK), waarin deze de rechts-radicale aanslagen op Turken in Duitsland verwelkomde. Öcalan nam het Duitsland kwalijk dat het Koerden had toegelaten die de strijd in eigen land voor een Koerdische staat wilden ontlopen. “Ik begroet de anti-buitenlandersacties van Duitsers tegen Turken. Ik vind het niet goed dat Turken vrijelijk in Duitsland kunnen leven”, aldus Öcalan in het vraaggesprek. Volgens Focus waren zaterdag al vier Koerden komen klagen over het artikel. De PKK spreekt van een “hetze die (..) door Focus tegen de Koerden en de PKK is gelanceerd”. (AP)