Hilversum verkoopt Gooiland alsnog

HILVERSUM, 23 JUNI. Het schouwburgcomplex Gooiland in Hilversum is alsnog verkocht aan de Bussumse ondernemer G. van Eijl voor 3,5 miljoen gulden. Hij wil er een hotel, een grand café en een zalenruimte vestigen.

Bij de veiling van het complex maandag, waarbij de gemeente in op 15 miljoen gulden inzette, waren er geen kopers. Een schriftelijk bod van 4,9 miljoen sloeg de gemeente af.

In eerste instantie had de gemeente aangekondigd de schouwburg van de nieuwe eigenaar van Gooiland te zullen huren voor 520.000 gulden per jaar. Met Van Eijl is nu een lagere huur afgesproken, 350.000 gulden per jaar. Volgens een woordvoeder van de afdeling financiële zaken is het aanbod van Van Eijl, gecombineerd met een lagere huur van de schouwburg, hiermee voor de gemeente "aantrekkelijk genoeg'. De gemeente stelde als eis dat de nieuwe koper het complex, een als beschermd monument aangemerkt ontwerp van Duiker uit de jaren dertig, renoveert.

De verkoop van Gooiland, dat 1 september wordt overgedragen, betekent voor de gemeente een besparing van ongeveer twee ton per jaar.