Het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen ...

Het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) heeft gisteren in Genève gewaarschuwd dat, als de oorlog in Bosnië doorgaat, de komende maanden nog eens 200.000 mensen op de vlucht kunnen worden gedreven. Woordvoerster Sylvana Foa van de UNHCR zei dat de organisatie zich in haar plannen voor de komende maanden voorlopig baseert op die verwachting, al sloot ze niet uit dat de toename van de vluchtelingenstroom nog groter zal uitvallen. Volgens haar zijn op het ogenblik al 2,3 miljoen inwoners van Bosnië op de vlucht. Andere hulporganisaties houden een lager cijfer aan.

In de Centraal-Bosnische stad Zenica zijn gisteren negen mensen - onder wie drie kinderen - gedood bij een artilleriebombardement. Volgens Britse VN-militairen werd het bombardement waarschijnlijk door Serviërs uitgevoerd. (Reuter)