Egypte stelt weer moslim-extremist terecht na moord

KAIRO, 23 JUNI. In Egypte is vandaag voor de tweede maal binnen tien dagen een ter dood veroordeelde moslim-extremist terechtgesteld.

Het gaat om Hassan Shehata Badran, die in februari door een krijgsraad in Alexandrië werd veroordeeld in verband met de dood van een politieman. Badran werd in december bij verstek tot een gevangenisstraf veroordeeld op beschuldiging van lidmaatschap van een groep die de regering ten val wil brengen. De politie kwam hem later op het spoor, maar bij zijn arrestatie schoot hij een politieman dood. In Egypte wordt verwacht dat de executies - de eerste van dergelijke terechtstellingen in jaren - de strijd tussen regering en moslim-extremisten slechts zullen verscherpen. Vijf dagen na de eerste ophanging kwamen zeven mensen om het leven bij een aan moslim-extremisten toegeschreven bomaanslag in Kairo. (Reuter, AP)