Lloyd's of London lijdt recordverlies

LONDEN, 22 JUNI. Het Britse verzekeringsconcern Lloyd's of London heeft in 1990 een recordverlies van 2,9 miljard pond (bijna 8 miljard gulden) geleden. Dat is meer dan de de 2,5 à 2,8 miljard pond verlies die werd verwacht. Het recordverlies werd vandaag op de jaarvergadering van Lloyd's bekendgemaakt.

Het is het derde achtereenvolgende jaar dat de verzekeringsmaatschappij verlies lijdt. In 1989 - de jaarcijfers worden met drie jaar vertraging bekendgemaakt om alle claims te kunnen verwerken - leed Lloyd's een verlies van 2,06 miljard pond.

De jaarvergadering werd bijgewoond door 30.000 leden die met hun rijkdom persoonlijk garant staan voor het verzekeringsconcern. Deze zogenoemde Names hebben de afgelopen jaren herhaaldelijk geprotesteerd tegen het aanhoudend verlies van Lloyd's, dat zij wijten aan slecht management.

Volgens het concern zijn de verliezen te wijten aan rampen als de orkaan Hugo en het vergaan van de olietanker Exxon Valdez. Belangrijke Names vrezen dat de verliezen het faillissement betekent voor velen en dat ook het 306 jaar oude concern zelf gevaar loopt. Veel Names hebben Lloyd's de laatste jaren de rug toegekeerd. (Reuter)