Clinton wil contact met zijn "halfbroer'

WASHINGTON, 22 JUNI. President Clinton heeft gisteren meegedeeld dat hij contact zoekt met de 55-jarige Henry Leon Ritzenthaler, die zegt dat hij een - tot nu toe onbekende - halfbroer van Clinton is.

The Washington Post meldde afgelopen weekeinde het bestaan van de halfbroer. Ritzenthaler heeft net als Clinton de naam van zijn stiefvader aangenomen. Hij is geboren enkele jaren voordat hun gemeenschappelijke vader, Bill Blythe, de moeder van Clinton ontmoette. Blythe kwam in 1946 om het leven bij een auto-ongeluk, kort voordat Clinton werd geboren. De moeder van Ritzenthaler zei tegen The Washington Post, die zijn geboortebewijs afdrukte, dat ze met Blythe trouwde toen ze zeventien was en dat het huwelijk een jaar heeft geduurd. De moeder van Clinton vertelde op haar beurt dat ze nooit geweten heeft dat de vader van Clinton eerder getrouwd was geweest en al een kind had. Ritzenthaler heeft vorig jaar tijdens de verkiezingscampagne contact gezocht met Clinton, maar geen reactie gekregen. “Ik wil hier geen geld of iets anders uitslepen”, aldus Ritzenthaler. “Het enige wat ik zou willen, is hem ontmoeten. Ik zou vereerd zijn hem een beetje te leren kennen.” Clinton wil geen commentaar geven voordat hij Ritzenthaler heeft gesproken. (Reuter, AP)