Bommelding in station Amersfoort

AMERSFOORT, 22 JUNI. De hal van het station in Amersfoort is vanochtend na een bommelding drie kwartier ontruimd geweest.

Om kwart over tien kreeg de politie van Amersfoort een melding dat op het station een bom zou ontploffen. Daar zou vandaag een plaquette onthuld worden die herdenkt dat vijftig jaar geleden via dit station krijgsgevangenen uit kamp Amersfoort naar Duitsland werden afgevoerd. In overleg met de spoorwegpolitie werd besloten de hal van het station te ontruimen. De perrons bleven via andere toegangswegen bereikbaar waardoor de treinenloop en het reizigersvervoer normaal doorgang konden vinden. Na drie kwartier werd de hal weer door de politie vrijgegeven. Daardoor kon om elf uur de onthulling van de plaquette door de Bond van Wapenbroeders alsnog doorgang vinden.