Algerije maakt schema politieke overgang bekend

ALGIERS, 22 JUNI. De Algerijnse autoriteiten hebben gisteren het tijdschema onthuld voor de eerder aangekondigde overgang van het land naar een moderne en democratische islamitische staat met een vrije-markteconomie.

Volgens het officiële persbureau APS begint de overgangsperiode van ten minste twee en niet meer dan drie jaar uiterlijk aan het eind van dit jaar, wanneer het vijf leden tellende presidentschap opstapt en wordt opgevolgd door een nieuwe “presidentiële instantie”. Naast deze instantie is onder andere een "nationale consultatieve raad' voorzien, bestaand uit vertegenwoordigers van staat, politieke partijen en economische en sociale organisaties. In de overgangsperiode zullen de grondwet en een reeks andere wetten, zoals de kieswet en de wet op de politieke partijen, worden herzien. Tevens zullen structurele hervormingen van de nationale economie worden doorgevoerd. (Reuter, AFP)