SINGHALESE GARNALENBURGERS

Voor circa 20 burgers

500 g garnalen

6 gedroogde chilipepers, of naar smaak

2 eetlepels venkelzaad

50 gram geraspte kokos

6 sjalotjes

2 eierdooiers, losgeklopt

klein handjevol curry leaves

zout

het sap van 1 limoen

2 eetlepels bloem

2 eiwitten, even geklopt

broodkruim

2 eetlepels olie

Pel de garnalen en verwijder de darmkanalen. Doe de garnalen in een magnetronschaal met 1,25 deciliter water en de chilipepers en zet hem 6 minuten in de magnetron op 100 % (650 watt). Roer één keer door. Giet het water af en laat de garnalen even afkoelen. Doe de garnalen en chilipepers in een keukenmachine en draai tot een grof mengsel. Rooster het venkelzaad 1 minuut in de magnetron op 100 %. Rooster de geraspte kokos op een ondiep bord 8 minuten in de magnetron op 100 %, waarbij u alles één keer omschept. Doe het venkelzaad en de kokos in de keukenmachine met het garnalenmengsel. Pel de sjalotjes en snipper ze. Doe de gesnipperde sjalotjes, eierdooiers, curry leaves, het zout en limoensap in de keukenmachine en draai tot alles gemengd is. Als het mengsel te slap is, roer er dan de bloem door. Verdeel het mengsel in 20 kleine ovale koekjes. Druk ze iets plat, haal ze door het geklopte eiwit en vervolgens door het broodkruim. Warm een bruineerschaal 6 minuten voor in de magnetron op 100 %. Kwast de schaal in met de 2 eetlepels olie en zet 1 minuut in de magnetron op 100 %. Zet de burgers circa 3 minuten in de magnetron op 100 %. Keer ze om en kook nog 2 minuten op 100 %. Laat ze even rusten voor het serveren.

    • Kim Maclean