Prijs Kinderjury voor boek van Anke de Vries

AMSTERDAM, 21 JUNI. Anke de Vries is de winnares van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury voor 1993. Haar boek Blauwe plekken werd zowel door kinderen tussen tien en twaalf jaar, als door de groep tussend e dertien den de zestien uitgeroepen tot het mooiste kinderboek dat vorig jaar verscheen.

Steeds meer Nederlandse kinderen tussen de zes en de zestien doen mee aan de Nederlandse Kinderjury. Dit jaar hebben 27.330 kinderen tussen 1 februari en 1 juni hun top vijf uit 1992 samengesteld. In 1992 leverden 21.000 kinderen hun stemformulier in bij bibliotheken, scholen en boekhandels.

Blauwe plekken, het elfde boek van Anke de Vries, gaat over het meisje Judith dat vaak zomdaar door haar moeder wordt geslagen en dat tegen niemand durft te vertellen. De prijs van de jongste categorie lezers, tussen de zes en de negen, voor De Minpins van de overleden auteur Roald Dahl werd in ontvangst genomen door de Engelse illustrator Patrick Benson.