Het Letterkundig Museum mogelijk naar oud stadhuis

DEN HAAG, 21 JUNI. De directie van het Letterkundig Museum in Den Haag overweegt te verhuizen naar het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt. Het vier eeuwen oude stadhuis, waar nu nog de gemeenteraadsvergaderingen worden gehouden, komt eind 1994 leeg te staan als het nieuwe stadhuis aan het Spui wordt opgeleverd.

Het Letterkundig Museum is nu gevestigd in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek. De verhuizing is noodzakelijk omdat de subsidieverlener, het ministerie van WVC, de huurprijs van 1,6 miljoen gulden per jaar te hoog vindt. In het Oude Stadhuis zou de huur “dik onder het miljoen” moeten liggen, aldus directeur A. Korteweg van het museum.

Een andere overweging is de centrale ligging van het complex aan de Groenmarkt. Op zijn huidige lokatie, aan het Prinses Irenepad, is het museum volgens Korteweg moeilijk te vinden.

De gemeente Den Haag ziet het Letterkundig Museum graag als nieuwe huurder, aldus een woordvoerder. Deze zomer zullen museumdirectie en de gemeente onderhandelen over de eisen van het museum en de huurprijs.