Herexamen voor frauderende broers

ASTEN, 21 JUNI. De twee broers van 18 en 19 jaar die vorige week op het College Asten-Someren hebben gefraudeerd bij het VWO-eindexamen wiskunde B, mogen herexamen doen.

Rector N. Meyer van de Astense school heeft dit vandaag bevestigd. De oudste broer was al een keer gezakt en stond er ook nu weer slecht voor. Daarom besloten de twee bij het examen elkaars naam te gebruiken. Als de fraude niet was ontdekt, zou de 19-jarige zijn geslaagd. De ander zou in aanmerking zijn gekomen voor een herexamen omdat zijn broer, zoals verwacht, een onvoldoende had gehaald. De schoolleiding besloot de jongens uit te sluiten van het examen. Bovendien werden ze van school gestuurd. De commissie van beroep van het College Asten-Someren heeft nu die uitsluiting ongedaan gemaakt. Beide broers hebben voor het betreffende examen het cijfer 1 gekregen. Op grond van de bestaande regels mogen ze daarom een herexamen doen.