Staking bij Waddenveerdienst

LEEUWARDEN, 19 JUNI. De veerboten naar Ameland en Schiermonnikoog varen maandag niet uit, als gevolg van een staking van het personeel van Wagenborg Passagiersdiensten.

Zij eisen van de directie afhankelijk van de functie een loonsverhoging van 2,5 tot 11 procent, evenveel als hun collega's van rederij Doeksen ( die vaart op Terschelling en Vlieland) en TESO (Texel) verdienen. Gaat de directie niet op de eisen in, dan varen er ook donderdag en zaterdag geen veerboten naar beide eilanden. De leden van de vervoersbonden CNV en FNV besloten hiertoe unaniem nadat het overleg met de directie over de salarisverhoging vastliep. De directie is bereid 2,25 tot 5,25 procent meer loon uit te keren. De gemeentes Ameland en Schiermonnikoog eisen in een kort geding, dat zaterdagmorgen dienst, dat er maandag minstens drie boten per dag naar Ameland (normaal zeven) en twee naar Schiermonnikoog (normaal vier) varen.