Procedure Veronica over 2,5 mln provisie

HILVERSUM, 19 JUNI. De Veronica Omroep Organisatie (VOO) is een juridische procedure begonnen tegen Tornado bv.

Deze weigert 2,5 miljoen provisie over te maken waarop Veronica aanspraak maakt plus een rente van enige tonnen. Tornado investereerde in 1989 miljoenen guldens in RTL/Veronique. Het geld daarvoor werd beschikbaar gesteld door Veronica. Een jaar later werd het aandeel met forse winst verkocht. De rechter-commissaris wil over de verdeling van de winst na verkoop van de aandelen van RTL/Veronique door de betrokken te horen. Aandeelhouders in Tornado bv waren onder andere Veronica-oprichter Rob Out en en de vroegere radio-discjockey Lex Harding. Volgens een woordvoerder van de omroep moet allereerst duidelijk worden welke afspraken in het verleden zijn gemaakt. Zowel oud-bestuurders, de voormalige top van Veronica als de CLT-directie, het moederbedrijf van RTL4 worden door de rechter-commissaris gehoord.