Fusie Renault en Volvo vrijwel rond

De autoconcerns Renault (in handsen van de Franse staat) en Volvo (Zweden) zijn het vrijwel eens over een fusie, zo heeft de Franse krant Libération gemeld.

Het is de bedoeling nog vóór het najaar een overeenkomst te sluiten, zodra in Frankrijk het wetsontwerp is aanvaard voor privatisering van staatsbedrijven.

De twee concerns hebben sinds 1990 al wederzijdse deelnemingen. Sinds vorig jaar wordt gesproken over de mogelijkheden voor volledige fusie. Volgens Libération krijgt Renault in de nieuwe groep een belang van ongeveer 65 procent en Volvo 35 procent, waarbij de Zweden wel belangrijke beslissingen kunnen blokkeren. Renault is verreweg de grootste van de twee met een omzet vorig jaar van ongeveer 180 miljard franc (60 miljard gulden). Volvo kwam, inclusief activiteiten buiten de autosector, uit op 83 miljard kroon (21 miljard gulden).