Egyptisch leger "kan ingrijpen'

KAIRO, 19 JUNI. De Egyptische strijdkrachten zijn “waakzaam” en “zouden tussenbeide kunnen komen als de situatie dat noodzakelijk maakt”, zo heeft minister van defensie, generaal Hussein Tantawi, gisteren meegedeeld in een duidelijke verwijzing naar het voortgaande moslim-fundamentalistische geweld.

Gisteren kwamen in Kairo weer twee mensen om het leven bij een aan moslim-extremisten toegeschreven bomaanslag. De uitspraak van generaal Tantawi is de eerste verwijzing naar een eventuele ingreep van het leger tegen de moslim-fundamentalistische groepen die proberen het huidige regime te destabiliseren en een islamitisch bewind aan de macht te brengen. Het leger is in zoverre al bij de strijd tegen moslim-extremisten betrokken dat krijgsraden alle rechtszaken behandelen tegen fundamentalisten. (AFP)