BUFFET IN HET ROOD (1)

Het is altijd gezelig om met vrienden een avondje al etend en drinkend door te brengen. De gerechten zijn rood of hebben een rood accent, zodat het buffet een eenheid krijgt die met rode accessoires (tafelkleed, servetten, bloemen e.d.) nog kan worden versterkt. Alle gerechten zijn goed voor te bereiden, zodat u bijna niets van de gezelligheid mist. Het buffet bestaat uit vier gerechten en onderstaande bowl, de genoemde hoeveelheden in de recepten zijn voldoende voor circa 12 personen, maar eentje meer of minder is geen probleem.

Camparibowl met watermeloen

1 kleine watermeloen

1 fles (0,7 liter) Campari

circa 20 ijsklontjes

1 fles (0,7 liter) droge mousserende wijn, goed gekoeld

2 flessen (2 liter) mineraalwater met koolzuurgas, goed gekoeld

Snijd de meloen in parten, schil ze en verwijder zoveel mogelijk pitjes uit het vruchtvlees; snijd het vruchtvlees in stukjes. Schep de stukjes meloen in een grote kom en schenk de Campari erover; zet de kom afgedekt 1 uur (maar een nacht kan ook) in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Doe, vlak voor het serveren, de meloen met de Campari in een bowlschaal en roer de ijsklontjes, de wijn en het mineraalwater erdoor.

    • Irene van Blommestein