200 banen weg bij kabelfabrikant NKF

ROTTERDAM, 18 JUNI. Bij kabelfabrikant NKF, voor 57 procent eigendom van het Finse Nokia, zullen dit jaar nog eens 200 van de in totaal 1548 banen verdwijnen. Volgens bestuurslid R. Bakker is daarmee het einde van de saneringen nog niet in zicht. Gedwogen ontslagen zijn volgens NKF echter zo goed als uitgesloten.

Niet bekend

De versnelde uitvoering van het programma houdt hoofdzakelijk verband met de tegenvallende resultaten. In de eerste vier maanden van het jaar bedroeg de winst 4,8 miljoen gulden tegen 12,2 miljoen in de overeenkomstige periode vorig jaar. Dit cijfer had nog slechter kunnen uitvallen als er geen financiële bate was gerealiseerd van 4,3 miljoen gulden door de verkoop van aandelenbelangen. Het bedrijfsresultaat daalde van 15 tot 3 miljoen gulden.

Verder viel de omzet liefst dertig procent terug tot 114,3 miljoen gulden. Ook voor 1993 zijn de vooruitzichten somber. Volgens Bakker heeft de situatie zich in maart en april drastisch verslechterd. Vooral de telecommunicatiemarkt liet het afweten. De verwachte vervanging van koperkabel door glasvezel bleef uit.NKF rekent dit jaar op een winst uit gewone bedrijfsuitoefening die sterk zal achterblijven bij 1992. Wel verwacht het bedrijf voor de rest van het jaar een gering herstel van het omzetniveau.