Tadicom investeert in vroegere DDR

Tadicom Europe GmbH investeert de komende maanden 150 miljoen mark in de inrichting van een fabriek voor telefooncentrales en andere communicatieapparatuur in Jena, in de voormalige DDR.

In de nieuwe fabriek werken momenteel al 100 mensen en verwacht wordt dat rond de eeuwwisseling het aantal arbeidsplaatsen ongeveer 1000 zal bedragen.

Dit deelde een woordvoerder van Tadicom Nederland gisteren mede bij de opening van een nieuw kantoor van Tadicom Nederland in Den Bosch. De aandelen van het Duitse bedrijf zijn voor 51,7 procent in handen van Tadicom Holding bv, een in 1989 in Maastricht gestarte onderneming die in Europa exclusief distributeur is van uit Israël afkomstige Coral bedrijfstelefooncentrales. Tadicom heeft inmiddels dochterondernemingen in Nederland, België en Duitsland. In de fabriek worden onder meer draadloze telefoonnetwerken gemaakt. Tijdens de opening van het Bossche kantoor hekelde dr. J. Huynen, president van de holding, de opstelling van de PTT. Volgens hem belemmert het vroegere staatsbedrijf nog steeds op allerlei manieren de vrije concurrentie op het terrein van de randapparatuur.