Rijbewijs alsnog geaccepteerd als identiteitsbewijs

DEN HAAG, 17 JUNI. Minister Hirsch Ballin (justitie) accepteert het rijbewijs als geldig identiteitsbewijs op de werkplek.

In het debat gisteren in de Tweede Kamer over het wetsvoorstel dat invoering van de identificatieplicht per 1 januari 1994 regelt, was hij aanvankelijk terughoudend omdat het rijbewijs niet fraudebestendig is en geen nationaliteit en sofinummer vermeldt. Toen CDA en PvdA 's middags vasthielden aan hun wijzigingsvoorstel het rijbewijs op de werkplek bij controle op illegaliteit en zwart werken als identiteitsbewijs te laten gelden, ging Hirsch Ballin alsnog akkoord. Hij liet ook zijn bezwaren varen tegen een verplichte registratie van werknemers door de werkgever, zodat de identiteitsgegevens bij die administratie kunnen worden geverifieerd.