PvdA: nieuw dieptepunt

DEN HAAG, 17 JUNI. De PvdA is op een dieptepunt beland in de kiezersgunst. De partij houdt 14,4 procent van de stemmen over. Bij Kamerverkiezingen zou zij terugvallen van 49 naar 22 zetels. Dit blijkt uit een opiniepeiling van het onderzoeksbureau Interview die gisteravond door NOVA is gepubliceerd.

In de week voor de val van staatssecretaris E. ter Veld leek de PvdA volgens peilingen van het onderzoeksbureau NIPO bezig te zijn met licht herstel. Volgens Interview zou slechts 27,2 procent van de kiezers die bij de verkiezingen van 1989 op de PvdA stemden, dat nu weer doen.

Ook het CDA staat volgens Interview op verlies. Met een aanhang van 29,9 procent van de stemmen zouden de christen-democraten van 54 naar 46 zakken.

Grote overwinnaar blijft D66. Die partij zou 20,6 procent van de stemmen krijgen en daarmee 32 zetels veroveren.