Popzegels in VS

SANTA MONICA (CAL) - De Amerikaanse posterijen hebben deze week zes nieuwe postzegels met kopstukken uit de geschiedenis van rock & roll en rhythm & blues uitgegeven.

Samen met de Elvis Presley-zegel, die in januari op de markt kwam en waarvan inmiddels 500 miljoen exemplaren zijn verkocht, vormen de felgekleurde zegels (frankeerwaarde 29 dollarcent) de "Legends of American Music Series'. Behalve Presley en drie andere pioniers van de rock & roll, Bill Haley (Rock Around The Clock), Ritchie Valens (La Bamba) en Buddy Holly (Peggy Sue), zijn afgebeeld: soulballad-zanger Otis Redding (Sitting On The Dock Of The Bay), Clyde McPhatter, die bekend werd als zanger van The Drifters, en blueszangeres Dinah Washington. Geen van de zeven afgebeelde popsterren is nog in leven. (foto AP)