Foto: SCHEVENINGEN - Een zeerog van onderaf ...

Foto: SCHEVENINGEN - Een zeerog van onderaf bekijken. Dat kan sinds begin deze maand in het aquarium Sea Life Centre aan de Scheveningse boulevard. Het vorig jaar gesloten golfbad biedt onderdak aan de eerste vestiging op het Europese vasteland van Sea Life, een begrip in Groot-Brittannië. Daar kennen tien kustplaatsen deze attraktie al.

Een bezoek aan Sea Life betekent een ontmoeting met het leven onder water. Het aquarium is met grote zorg ingedeeld om de verschillende vissoorten, zoals roggen, haaien, scharren, wijtingen, zeebaarzen en tientallen andere voor elkaars vraatzucht te behoeden. Het publiek kan via de onderwatertunnel dwars door het bassin wandelen. Machines stoten regelmatig een massa water naar beneden, alsof golven tegen de glasfiber wanden slaan. De dieren in het aquarium komen allemaal uit de Noordzee en zijn als bijvangst aangetroffen in netten van vissers. Een vrouwtjesrog heeft kort na aankomst in haar nieuwe verblijf al eieren gelegd. (Foto Roel Rozenburg)