Foto: ROTTERDAM - Minister Hirsch Ballin van ...

Foto: ROTTERDAM - Minister Hirsch Ballin van justitie was gisteravond aanwezig bij twee invallen in drugspanden in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden.

In de loop van de avond verrichtte de politie invallen in negen panden, waarbij 42 mensen werden gearresteerd en kleine hoeveelheden hard drugs werden gevonden. Zeventien van hen zitten nog in hechtenis. Het is deze week voor de vierde maal dat de politie met inzet van veel mankracht optreedt tegen drugspanden. Het Rotterdamse beleid tegen de drugsoverlast - herhaalde, massale invallen in drugspanden en café's - moet volgens de minister door andere steden met vergelijkbare problemen worden overgenomen. Korpschef Hessing van de Rotterdamse politie kondigde gisteren aan dit opjaagbeleid voort te zetten. Minister Hirsch Ballin patrouilleerde 's middag met de politie door Rotterdam-West en 's avond in het Oude Noorden. Hij zei onder de indruk te zijn van de invallen. “Met deze acties voegt de politie de daad bij het woord. Onze samenleving kan en mag niet berusten in het bestaan van plekken van waaruit de ellende zich verspreid en die als magneet werken op drugsgebruikers van elders. Er zijn te veel koffieshops in Nederland waar de politie in de jaren tachtig het overzicht over heeft verloren. Rotterdam heeft honderden drugspanden. Dit soort huizen is hoogst ongewenst.” (Foto Jasper Juinen)