Beladingsgraad Northwest loopt op

De beladingsgraad op de transatlantische diensten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen tot meer dan 80 procent.

In dezelfde periode van 1992 waren de vliegtuigen nog maar voor 67 procent bezet. Northwest schrijft de verbetering toe aan de nauwe samenwerking met de KLM dat een belang van twintig procent in Northwest heeft. Vooral de diensten tussen Amsterdam en Minneapolis, Detroit en Boston hebben geprofiteerd van de samenwerking met KLM.

Gisteren maakte de in financiële problemen verkerende Northwest bekend dat aan de Machinists Union, de vakbond die de meeste Northwest-werknemers vertegenwoordigt, is medegedeeld dat de maatschappij overweegt surséance aan te vragen indien de bezwaren tegen een loonoffer niet versoepelen.