Barcelona uit beker na misser van Koeman

BARCELONA, 17 JUNI. Barcelona heeft de eerste slag met grote rivaal Real Madrid verloren. De Madrilenen plaatsten zich voor de finale van de Spaanse beker, de Copa del Rey. Ze wonnen de tweede halve finale in Nou Camp met 2-1. Een week eerder speelden beide teams in Madrid gelijk, 1-1. Real ontmoet in de eindstrijd de winnaar van het duel Zaragoza-Valencia.

Ronald Koeman speelde gisteravond een sleutelrol. De Nederlander miste twintig minuten voor tijd bij een 1-0 achterstand een strafschop. Hij schoot de bal op de lat. De strafschop was uitgelokt door de Bulgaar Hristo Stoichkov. Hij viel al voordat tegenstander Hierro hem aanraakte. Na de misser van Koeman kwam Real met een uitval op 2-0, door de Chileen Zamorano. Michael Laudrup scoorde drie minuten voor tijd met een fantastisch afstandschot nog wel tegen voor Barcelona, maar dat was te laat. Zelfs met 2-2 had Real de finale bereikt.

Real was voor rust de betere ploeg. Daarom kwam het ook verdiend op 1-0. Real kreeg een strafschop toen Nadal een overtreding op Alfonso maakte. Michel benutte de kans. Na ruim een half uur kwam Real met tien man te staan. De Braziliaan Rocha werd met twee gele kaarten uit het veld gestuurd. Hij haalde twee keer fors uit naar Stoichkov.

Barcelona probeerde in de tweede helft met man en macht de gelijkmaker te forceren. De ploeg kreeg kansen, maar benutte die niet. Koeman schoot uit een zeer moeilijke hoek een vrije trap buiten bereik van doelman Buyo. Een treffer van Beguiristain werd wegens buitenspel afgekeurd. Bij Barcelona bleef Richard Witschge de hele wedstrijd in de dug-out.