Verkeer mag niet uit Posbank geweerd

RHEDEN, 16 JUNI. De gemeente Rheden mag het natuurgebied de Posbank voorlopig niet meer voor motorverkeer afsluiten.

Dat is de consequentie van een uitspraak van de Raad van State. Het Overkoepelend Comité Posbank (OCP) had het afsluiten voor de raad aangevochten in een zogeheten AROB-procedure en deze procedure gewonnen. De raad heeft het afsluitingsbesluit geschorst. Het OCP, voornamelijk middenstanders uit de streek, zal een bodemprocedure beginnen om te eisen dat de Posbank definitief openblijft. De gemeente Rheden kwam twee jaar geleden met het plan het kwetsbare natuurgebied Veluwezoom auto- en motorarm te maken. Voornaamste reden voor het plan was dat steeds meer dagjesmensen en motorclubs rondjes over de Posbank reden, waardoor flora en fauna ernstig verstoord raakten.