Psychiater en zwoele patiënte in hitsige thriller

Whispers in the Dark. Regie: Christopher Crowe. Met: Annabella Sciorra, Jamey Sheridan. In: 12 theaters.

Kost het al enige moeite actrice Annabella Sciorra (het kindermeisje uit The Hand that Rocks the Cradle) te accepteren als Newyorkse psychiater, regisseur-scenarist Christopher Crowe weet het ons nog veel lastiger te maken. Sciorra is namelijk inderdaad niet zo geschikt voor haar beroep; ze raakt in de war als een zwoele patiënte (Deborah Unger in een opwindende Sharon Stone-imitatie) haar liefdesavonturen vertelt, staat toe dat dezelfde patiënte zich half uitkleedt tijdens een sessie, gaat slordig om met vertrouwelijke dossiers en bespiedt Unger tijdens een lunchafspraak met haar inmiddels mythische minnaar. Laat dat nu ook nog eens stom toevallig die aardige vliegenier (Jamey Sheridan) zijn met wie Sciorra net kopjes koffie is begonnen te drinken.

De als regisseur debuterende Crowe maakt er een potje van in zijn onwaarschijnlijkheden op elkaar stapelende scenario. Sinds Basic Instinct is de hitsige psycho-thriller een snel aan populariteit winnend genre in Hollywood. De hemel beware ons voor de epigonen van Verhoeven.

    • Hans Beerekamp