Parkeertarieven Amsterdam omhoog

AMSTERDAM, 16 JUNI. De parkeertarieven in Amsterdam worden begin volgend jaar met 12 procent verhoogd.

Ook de andere grote steden zullen een dergelijke tariefsverhoging doorvoeren. Dit zei de Amsterdamse wethouder van verkeer R. ten Have vanmorgen tijdens de toelichting op de plannen om de auto's in de Amsterdamse binnenstad te verminderen. Kern van zijn betoog was dat de stad nog steeds geen beslissing heeft genomen over de manier waarop het autoverkeer moet worden teruggedrongen. Parkeren in de Amsterdamse binnenstad kost momenteel een gulden per kwartier. Volgens Ten Have is de "forse' tariefsverhoging nodig om te voorkomen dat mensen niet uit het openbaar vervoer terug in de auto stappen. De verhogingen van de kaartjes bij bus, trein en tram liggen volgend jaar op 6 procent. Om te concurreren met de auto moeten de extra kosten van de auto ten minste worden verdubbeld, aldus de wethouder.