Kenneth Clarke wil groei en nieuwe banen

LONDEN, 16 JUNI. Economische groei en steun aan het bedrijfsleven worden de belangrijkste punten in het Britse economische beleid. Dit heeft de nieuwe Britse minister van financiën, Kenneth Clarke, gisteren gezegd in zijn eerste belangrijke toespraak sinds zijn aantreden, twee weken geleden. Tot nu toe vormde beheersing van de inflatie altijd het belangrijkste punt.

Clarke zei drie doelstellingen te hebben: ervoor zorgen dat het voorzichtige economische herstel duurzaam blijkt, betere zorg voor de overheidsfinanciën en een inflatie van 1 tot 4 procent. Volgens de nieuwe bewindsman, opvolger van de omstreden Norman Lamont, is een gezonde economie niet mogelijk zonder gezonde overheidsfinanciën. Het economisch beleid moet bijdragen aan groei, werkgelegenheid en een betere levensstandaard, volgens Clarke. Hij liet zich nog niet uit over mogelijke verhoging van de inkomensbelasting teneinde het begrotingstekort terug te dringen. (Foto Reuter)