Centrum voo muziek in Gasfabriek

AMSTERDAM, 16 JUNI. Het complex van de Westergasfabriek aan de Haarlemmerweg in Amsterdam wordt een landelijk centrum voor moderne muziek. De deelraad Westerpark schaarde zich gisteravond achter de voorkeur van het dagelijks bestuur om hier de "IJsbrekercoalitie' onder te brengen.

Het muziekcentrum De IJsbreker wil op het terrein, samen met andere organisaties zoals het Holland Festival, een kamermuziekcentrum opzetten met twee concertzalen, een slagwerkstudio en een expositieruimte.

In de oude fabrieksgebouwen komt tevens een multifunctioneel centrum voor kunstenaars en horecaondernemers. Buurtbewoners hadden bij de deelraad aangedrongen op garanties dat er op het terrein van de gasfabriek buurtgebonden functies zouden komen. Het terrein is sterk vervuild; schoonmaken kost naar schatting tussen de 75 en de 150 miljoen gulden.