KRAB-SNACK

Uit een onderzoek van het Verbond van de Nederlandse Vis-detailhandel blijkt dat we steeds vaker vis als hoofdmaaltijd eten en ook een vishapje als "tussendoortje' niet versmaden. Er wordt meer voorgebakken verkocht die thuis even in de oven of magnetron wordt opgewarmd. Vandaag een recept voor een warm vishapje dat op een getoaste boterham of op een stukje roggebrood kan worden gesmeerd:

250 gram Mon Chou

2 eetlepels geraspte ui

circa 1 eetlepel melk

1 blikje krab

1 theelepel mierikswortel

paprikapoeder

zout, peper

Haal het krabvlees uit het blik en kijk het na op harde stukjes.

Roer kaas, krab, melk, mierikswortel en ui door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel in een vuurvast schaaltje en zet het 15 minuten in een oven van 190 graden celsius.

Besmeer toast of roggebrood met dit warme mengsel en strooi er wat paprikapoeder over.

    • Anne Scheepmaker